h i r d e t é s

Bálnatetemeket sodort partra a víz Szicíliában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bálnatetemeket sodort partra a víz Szicíliában

2019. május 27. - 07:23

 

Öt elpusztult bálnát találtak Szicília térségben az elmúlt héten, szakemberek közölték, hogy még vizsgálják az állatok halálának okát. - írja a bumm.sk.

A nagy ámbráscet teteme Palermóban. Fotó: Greenpeace

Öt elpusztult bálnát találtak Szicília térségben az elmúlt héten, szakemberek közölték, hogy még vizsgálják az állatok halálának okát

– közölte az MTI. Az ANSA olasz hírügynökség vasárnap jelentette, hogy egy hat méter hosszú nagy ámbráscet tetemét mosta partra a víz Stromboli szigetének közelében, a Greenpeace pénteki cikke szerint pedig a Favignana-sziget közelében, valamint Cefalu, Palermo és Milazzo partjainál is találtak már bálnatetemeket a héten.

A szicíliai Cefalu partján talált tetemnek a gyomrában műanyagot találtak az állatorvosok. Sandro Mazzariolt, a Páduai Egyetem professzora elmondta, csak a részletes boncolás fogja felfedni, mi ölte meg az állatokat, de az, hogy eddig háromból kettőnek a gyomrában műanyagot találtak, aggodalomra ad okot. 

Ez megerősíti azt, hogy ez a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén is és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti

 – mondta a professzor. 

bumm.sk


 

h i r d e t é s