h i r d e t é s

Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

2018. április 23. - 19:44

 

Az Origónak adott interjúban jelentette be Balog Zoltán, hogy nem folytatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén. - írja a zoom.hu.

Forrás: 444.hu

Az emberminiszter elmondta: a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Balog szerint a kormányfő azt közölte vele, hogy

az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad.

Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni

 – mondta.

A tárcavezető ezt azzal is magyarázta, hogy bár nem kerülte a nyilvánosságot, az elmúlt évben ebből kicsit sok volt neki, és úgy érezte, itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt.

Balog Zoltánnak ezután Orbán felajánlotta, hogy teljes munkaidőben Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát vezesse.

Formálisan most is én állok a szervezet élén, de a napi kormányzati feladatok nem tették lehetővé azt, hogy az alapítványban is teljes értékű munkát végezzek. Erre a lehetőségre igent fogok mondani

– tette hozzá.

Balog azt még nem tudja, ki követi majd őt a minisztérium élén. Orbán Viktor három nevet kért tőle, melyek közül a miniszterelnök fog választani.

zoom.hu


 

h i r d e t é s