h i r d e t é s


Bangóné: Nem bűn meddőségi kezelésen részt venni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bangóné: Nem bűn meddőségi kezelésen részt venni

2017. szeptember 01. - 07:59

 

Veres András győri püspök, a Magyar Püspöki Konferencia elnöke szerint a katolikus egyház számára nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés. 

A lombikbébiprogrammal az a baj, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul „pluszmegfoganások” is történnek, a többi embriót pedig lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják.

A püspök által elmondottakra videó- üzenetben reagált Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő, aki maga is érintett. Három gyermeke közül az ikerlányai ugyanis lombikprogrammal születtek, ahogy mondja:

"Abban a bűnös programban, amit az utolsó hetekben, az egyik egyháznak a képviselője azt mondta, hogy bűnösök azok a párok akik lombik bébi program keretében hoznak gyermeket a világra."

Meggyőződése, hogy:

"A legnagyobb tiszteletet érdemlik ma Magyarországon azok a férfiak és nők, azok a családok, akik ezzel a problémával küszködnek és vállalják azt az iszonyatos lelki terhet, azt az iszonyatos fizikai fájdalmat, és azt az anyagi terhet, amivel ez a betegség jár."

A szoci képviselő a videóban népbetegségről beszélt: 

"Magyarországon ma körülbelül kétszázezer pár küszködik meddőséggel. Minden negyedik magyar család a meddőség problémájával szembesül."

Éppen ezért nem megbélyegezni kell ezeket az embereket, nem bűnösnek titulálni, hanem segíteni őket:

"Segíteni a kormánynak, segíteni a társadalomnak, segíteni a családnak, segíteni a barátoknak."

Magyarországon körülbelül 30-40 ezer gyermek köszönheti a lombikh i r d e t é s

betöltés..

;