h i r d e t é s

Bányanyitás? Csak a helyiek engedélyével!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bányanyitás? Csak a helyiek engedélyével!

2020. július 28. - 10:06

 

"Az elmúlt hetekben nagy port kavart a Pilismarótra tervezett külszíni bánya megnyitásának a terve." - írja Nunkovics Tibor a Facebookon.

Forrás: Dunai Szigetek / Facebook

"Nemrég hasonló volt a helyzet Pilisvörösvár/Pilisszántó esetében is, ahol a helyiek és környékbeliek határozottan léptek fel a bányanyitás ellen, hiszen az a lakóövezet szoros szomszédságában valósult volna meg. Szerencsére ott győzött a helyiek akarata, amely eredményért sokan sokat dolgoztak."

"Most Pilismarót esetében is hasonló fellépésre van szükség ahhoz, hogy az üdülőtelep szomszédságába tervezett külszíni fejtést meg lehessen akadályozni. A térség egyik országgyűlési képviselőjeként éppen ezért tartom fontosnak egy olyan törvénymódosítás benyújtását, amely kötelezővé teszi a népszavazás kiírását minden olyan esetben, ahol a tervezett bánya lakott területtől kevesebb, mint 3 kilométerre található."

Nem szeretné Nunkovics Tibor, ha ez a kérdés pártpolitai hovatartozás függvénye lenne. Bízik Völner Pál együttműködésében, hiszen a fideszes országgyűlési képviselő is szót emelt a Pilismarótra tervezett kavicsbánya ügyében:

Arra kérte képviselőtársát, hogy közösen nyújtsanak be egy indítványt az Országgyűlés elé.


 

Kommentek

h i r d e t é s