h i r d e t é s

Barátságosan ajtót mutattak a brit miniszterelnöknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Barátságosan ajtót mutattak a brit miniszterelnöknek

2018. szeptember 17. - 07:02

 

Furcsa ötlettel állt elő egy olyan brit konzervatív politikus, aki tavaly azt jósolta, hogy ha pártja nem áll a sarkára a brexit levezénylésében, akkor hamarosan egy általános választáson elsöpri a népharag. Egy biztos: továbbra is bosszantja a toryk körein belül folyó háború.

Forrás: parameter.sk

George Freeman brit konzervatív parlamenti képviselő, aki korábban Theresa May miniszterelnök tanácsadója is volt, azt javasolja volt főnökének, hogy a brexit hivatalos, 2019. március végi időpontja után mondjon le posztjáról, adja át a helyét egy a Konzervatív Párt fiatal politikusgenerációjából származó kollégájának - adta hírül a Business Insider. Freeman 2017 novemberéig dolgozott May mellett.

Szerinte Theresa May rendkívüli munkát végzett, a brexit mellett döntő 2016. júniusi népszavazás után - David Cameron lemondását követve - olyan időszakban állt az ország élére, amikor az elvesztette a vezetését. Ennek ellenére, amikor az Egyesült Királyság formálisan elhagyja az EU-t, és elkezdődik az az átmeneti időszak, amelyben a jelenlegi terv szerint 2020 végéig új fejezetet kell nyitni a kontinens és a szigetország kapcsolatában, új emberre van szükség az ország élén.

May megérdemli, hogy háborítatlanul végezze a dolgát addig, amíg teljesíti ígéretét, miszerint kivezeti az országot az EU-ból - utalt a miniszterelnök számtalanszor elismételt és idézett mondatára, amelyet beiktatásakor hangsúlyozott: Brexit means Brexit. Freeman egyben ezzel a megjegyzéssel szembement azokkal a brexiter kollégáival, akik azon gondolkodnak, hogy a következő hetekben vagy hónapokban kikényszerítik May leváltását.

További részeletek a Napi.hu cikkében >>


 

Kommentek

h i r d e t é s