h i r d e t é s

Barcelonában focizhat a Danone Focikupa magyar győztese

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Barcelonában focizhat a Danone Focikupa magyar győztese

2019. június 19. - 13:23

 

Idén is egészséges táplálkozásra nevelte a gyerekeket a legnagyobb U12-es labdarúgó torna.

Barcelonában képviselheti Magyarországot az a gyermek labdarúgócsapat, amely megnyeri a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna hazai döntőjét. A kupa célja minden évben ugyanaz: egészséges életmódra, kiegyensúlyozott táplálkozásra oktatni a fiatalokat, egy felejthetetlen sportélményen keresztül. A torna hazai nagykövete Vincze Ottó, de a magyar győztes a barcelonai kupán Carles Puyol-lal, a Danone Focikupa 2019-es évi nemzetközi nagykövetével is találkozhat. A budapesti fináléban a SC Hírös-Ép, a Videoton, az FC Ajka, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, a Vasas, a Budapest Honvéd, az Érdi VSE, a Debreceni Labdarúgó Akadémia, valamint az MTK, az ETO FC, a DVTK és a PMFC együttesei lépnek pályára.

A vezető felnőttkori betegségek, a szív- és érrendszeri problémák valamint a cukorbetegség a világ számos országában és Magyarországon is kapcsolatban állnak az egészségtelen életmóddal. Az ismeretterjesztést és a prevenciót éppen ezért nem lehet elég korán elkezdeni: már gyerekkorban ösztönözni kell a rendszeres sportolást és a megfelelő táplálkozást. A Danone ennek előmozdítása érdekében indította el és szervezi meg immár közel 20 éve a Danone Focikupát.

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló sporteseményt, amelyben minden évben közel 2,5 millió gyermek vesz részt világszerte, Magyarországon az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, az MLSZ Grassroots Programmal és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével együttműködve rendezi meg a vállalat.

A torna 12 hazai regionális elődöntőjében az idén 96 csapat közel 1200 gyermek labdarúgója vett részt, akiket a sport és a foci szeretete mellett egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra is oktatott az idén 100 éves vállalat.

Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől.

A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról

– mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Hisszük, hogy tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezt fogalmaztuk meg:

Egy életünk van és egy bolygónk” (One Planet, One Health) elnevezésű víziónkban is.

 – tette hozzá.

A kupa keretében a Danone minden évben jótékonysági programot is hirdet. Tavaly a Nagycsaládosok Országos Egyesületének egészségtudatos programjait támogatta a vállalat, az idén pedig a tornában résztvevő labdarúgó akadémiák növendékeivel közösen sportszereket és sportruházatot gyűjtöttek az állami gondoskodásban vagy nevelőszülőknél élő sportolók számára.

A kupa állandó nemzetközi nagykövete immár 10 éve a francia futball legenda, Zinédine Zidane magyarországi fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. Az esemény hazai nagykövete az idén Vincze Ottó válogatott labdarúgó volt, aki személyes jelenlétével, tanácsaival buzdította és segítette a kupa részvevőit. A gyerekek Barcelonában az ősszel, olyan hírességekkel is találkozhatnak, mint a világ egyik legjobb hátvédjeként számon tartott Carles Puyol, az FC Barcelona volt csapatkapitánya, aki a 2019-es év nemzetközi nagykövete. A barcelonai világkupa különleges eleme, hogy azon egyszerre vesz majd részt a tavalyi győztes Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az idei nyertes csapat.


 

h i r d e t é s