h i r d e t é s

Bárhol lecsaphat egy zápor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bárhol lecsaphat egy zápor

2020. július 03. - 05:51

 

Pénteken is több helyen várható, zápor, zivatar, majd délután már fokozatosan egyre többfelé megnyugszik az idő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az ország bármely részén kialakulhat csapadék.

Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett záporokra és zivatarokra kell számítani. Megerősödik az északnyugati szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

A hétvégére szárazabb idő várható!

Szombaton a naposabb délelőttöt követően megnövekszik a felhőzet, szórványos záporokra, zivatarokra kell készülni, elsősorban a középső országrészben. Erős lesz az északi szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Vasárnap nagyrészt napos idő várható, a Tiszántúlon lehet kisebb csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem érkezik, de ennek ellenére megterhelően alakul az élettani helyzet. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben érzékeny a szélre, a fejfájás mellett ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez.

Az idő változékony marad, emiatt továbbra is számítani kell vérnyomás-ingadozásra és keringési problémákra.

Szabadtéri tevékenységeket záporok, zivatarok zavarhatják. A szél ront a hőérzet, de az elmúlt fülledt időszak után ez igazi felüdülésként hathat.

A csapadék miatt a gombaspóra magas, emellett a pázsitfű és a csalánfélék okozhatnak tünetek az allergiások körében.

Az UV sugárzás a napos, gyengén felhős tájakon eléri a nagyon erős fokozatot, az érzékenyek bőrűek megfelelő védelem nélkül fél óra alatt leéghetnek!

A közlekedést erős széllökések nehezítik. Az erős oldalszél jelentősen lecsökkenti a gépjármű menetstabilitását, ez pedig fokozott veszélyt jelent a közlekedés során. A balesetveszély nagy, az utakon ingerült sofőrökkel találkozhat. Vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s