h i r d e t é s

Bayer önkormányzati lakása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bayer önkormányzati lakása

2019. április 05. - 08:49

 

Megvan az előnye annak, ha valaki jó helyen épít kapcsolatokat. Régi igazság nemde? De talán éppen ezért lehet nagyon fura az, ha valaki olyan magasra felnyalta magát, mint Bayer Zsolt, az ugyan miért szorul egy önkormányzati lakásra? Amit mindössze 32 ezer forintért bérel.

Nem teljesen világos, hogy mi indokolja e kedvezőajánlatot abban az országban, ahol a kilakoltatások mindennaposak. Bárhogy is, az ügy, ami egyébként nem elszigetelt, nem maradt titokban. A lakáshoz egyébként cserével jutott hozzá. Miután erről a 24.hu cikket hozott le, a propagandista – mert újságírónak nyilvánvaló okokból nem nevezhetjük – sajtótájékoztatót tartott.

Mindezt az állítólagos rágalmazások elhárítására.

Noha az újságíró elmondása szerint azért állt a sajtó elé, mert a „legelképesztőbb és legaljasabb rágalmak jelentek meg önkormányzati lakása megszerzésének körülményeiről”, valójában semmit nem cáfolt cikkünkből.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa a rendszerváltástól kezdve vezette le a budai Várnegyed önkormányzati lakásállományának bérbeadási gyakorlatát. Kiemelten beszélt a lakáscserével szerzett önkormányzati lakásokról, minthogy ő is így szerezte 49 négyzetméteres Úri utcai lakását. Ez azt jelenti, hogy egy magántulajdonú ingatlant adott a bérleti jogért cserébe a korábbi bérlőnek. Az I. kerületi önkormányzat lakásrendelete alapján ilyen esetben úgynevezett költségelvű lakbért kell fizetni, ami a budai Vár kiemelt övezetében, mint a Mátyás Templom környéke – ahova Bayer is költözött – négyzetméterenként nettó 510 forint. /24.hu/

Természetesen ezzel mindent eldöntő érvet kívánt szolgáltatni. Hogy ez nem sikerült, az természetesen tök mellékes, ugyanis nem ő az egyetlen kormányközeli pribék, akik szükségtelen kedvezményeket élvez.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere, és szülei is önkormányzati lakáshoz jutottak a Várban. Emellett számos, a Fideszhez közeli fontos ember, köztük Lázár János vadásztársa Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, valamint a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke is bagóért bérel önkormányzati lakást a Várban. Mint ahogyan nemrég megírtuk, hogy Palkovics László innovációs miniszter is meglehetősen olcsó bérleti díjat fizet önkormányzati lakásáért a Várban.

Feltűnőbben nem is lehetne kegyelteket megkínálni a jóból. Ugyan mennyi esélye lenne bárkinek ilyen kedvezményekre? Ily módon a Bayert állítólagosan ért „rágalmak” meglehetősen megalapozottaknak tűnnek.


 

h i r d e t é s