h i r d e t é s

Bayer Zsolték tüntetést szerveznek Niedermüller Péter ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bayer Zsolték tüntetést szerveznek Niedermüller Péter ellen

2020. január 28. - 09:36

 

A Hír TV Sajtóklub című műsorának hétfő esti adásában Bayer Zsolt bejelentette: csütörtökre tüntetést szerveznek Niedermüller Péter ellen az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé. Ő lesz az egyik vezérszónok – írja a hirklikk.hu.

Illusztráció: 24.hu Fotó: Farkas Róbert

A portál idézi Niedermüller Péter DK-s politikust, Erzsébetváros polgármesterét, aki az ATV-ben még a múlt héten azt mondta: 

Ha megnézzük, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlölet-valamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.

Ez a család-elképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

A kijelentés nagyobb figyelmet akkor kapott, amikor a Magyar Hang szemlézte a megszólalást. Miután a „riasztó képződményezésen” sokan felháborodtak, Niedermüller a Facebookon azt írta:

A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.

A DK pedig így reagált:

Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak.

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s