h i r d e t é s

Beborulhat az ég, viharos szél kíséri a napunkat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Beborulhat az ég, viharos szél kíséri a napunkat

2019. február 12. - 06:14

 

A hidegfront mögött viharossá fokozódik az északnyugati szél és pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk. - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

A lehűlés nem lesz tartós, hét közepétől újra erőteljes melegedésre számíthatunk!

Kedden délelőtt a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, elszórtan alakulhatnak ki hózáporok. Délután pár órára mindenhol kisüt a nap, a felhőátvonulásokból több helyen várható hózápor, havas eső zápor. Az északnyugati szél viharossá fokozódik, a magasabban fekvő tájakon erősen viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmelegebb órákban 4, 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érvényesül fronthatás, a szélre érzékenyek erős fejfájást tapasztalhatnak, intenzív tünetek is jelentkezhetnek! - írja a meteoklinika.hu

Kedden nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A hűvösebb reggeli időszakban nő a megfázásveszély, valamint kopásos eredetű ízületi panaszok jelentkezhetnek, melyek napközben fokozatosan mérséklődnek.

A szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, de az erős, gyakran viharos szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Szabadtéri tevékenységek esetén fontos a réteges és vastag öltözet.

Az erős légmozgás hatására már a nagyobb városokban is kitisztult a levegő, és jelentős légszennyezettség növekedés a következő napokon sem várható.

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s