h i r d e t é s

Bécsi kampusz nyitásáról tárgyal a CEU

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bécsi kampusz nyitásáról tárgyal a CEU

2018. március 12. - 15:56

 

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése bejelenti, hogy egy olyan egyetértési megállapodásról (Memorandum of Understanding) tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a CEU kampuszt hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett. 

Forrás: 444.hu

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére. A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják meg, mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a megállapodás értelmében a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi kampusza valósággá válhasson.

 - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk.

Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszútávú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást.

“Bécs, mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége”, mondta Michael Häupl, Bécs polgármestere.

A CEU a közép- és kelet-európai EU tagállamok öntudatra ébredésének szimbóluma, és az intézmény társadalom- és bölcsészettudományok iránti elkötelezettsége tökéletesen illik a bécsi egyetemi élethez,

fejezte ki meggyőződését a bécsi polgármester. Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és biztonságos környezet is megfizethető áron.

A Közép-európai Egyetem (CEU) az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmény, amely mester- és doktori képzéseket nyújt a társadalomtudományok, a bölcsészettudományok, a közgazdaságtudomány, környezettudomány- és politika, a jog, a hálózati tudomány, a kognitív tudomány és a matematika területén. A CEU-n végzett közel 15.000 diák több mint 100 országból érkezett.

Az 1991-ben Soros György által alapított és támogatott Egyetem missziója a kritikus gondolkodás, a világszínvonalú kutatás és tanítás támogatása, amely előmozdítja a nyílt társadalom értékeit: a szabad politikát, a szabad intézményeket és a szabad gondolkodókat.

 


 

h i r d e t é s