h i r d e t é s

Bécsi kampuszt nyit a CEU

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bécsi kampuszt nyit a CEU

2019. március 22. - 13:35

 

A Közép-európai Egyetem (CEU), amely az elismert QS nemzetközi egyetemi rangsor szerint a világ egyik vezető egyeteme a társadalom-, bölcsészet- és üzleti tudományok terén, a mai napon bejelenti, hogy új kampuszt nyit Bécs multikulturális 10. kerületében, Favoritenben, a város egyik legsokszínűbb részének szívében, a Quellenstrasse 51-es szám alatt.

A CEU bécsi kampuszának látványterve - Forrás: Flickr

Egy ambiciózus, több millió eurós átépítési projekt lezárultával egy 6 emeletes épület várja majd a CEU új diákjait 2019 őszén. A felújítás során egy közös munkát és tanulást elősegítő teret alakítanak ki az épületben. Közel 20.000 négyzetméteres területen lesz a CEU Vienna otthona, ami diákok, oktatók és dolgozók közössége a világ egyik legjelentősebb egyetemi városában.

“Köszönettel tartozunk a támogatásért Michael Ludwig bécsi polgármesternek, Michael Häupl korábbi polgármesternek, Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, és Heinz Faßmann oktatási miniszternek, és mindazoknak, akik elkötelezettek az akadémiai szabadság mellett. Bécsi jelenlétünk lehetőséget ad arra, hogy egy nagyszerű város pezsgő kulturális életének részeseként növekedjünk tovább.” - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

“Az új kampusz nemcsak a CEU világszínvonalú oktatási és kutatási tevékenységének folytatását biztosítja, hanem lehetőséget nyújt új együttműködésekre, egyetemi partnerségekre és gyakornoki programokra bécsi és távolabbi szomszédainkkal.” - mondta Liviu Matei, a CEU rektorhelyettese.

A Quellenstrassén lévő kampusz 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként. Hogy 2025 utánra egy végleges otthont találjon az egyetemnek, a CEU eredményes egyeztetéseket folytat Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem és a környékbeliek számára előnyös módon átalakítani. 

Itt érhetők el a kampusz látványtervei.

Címkék: 

 

h i r d e t é s