h i r d e t é s

Bedrogozva csempészte a bevándorlókat a holland férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bedrogozva csempészte a bevándorlókat a holland férfi

2015. december 01. - 10:18
0 komment

 

Amfetamintól bódult állapotban szállította az illegális bevándorlókat egy holland férfi, akit a rendőrség Mórahalom közelében kapcsolt le.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei 2015. augusztus 8-án 3 órakor Mórahalom külterületén állítottak meg egy Mercedes Sprinter kisteherautót. A 28 éves holland állampolgárságú sofőr zavartan viselkedett. A rendőrök kinyittatták a jármű rakterét, ahol megbújva 24 iraki és szír állampolgárságú illegális bevándorló rejtőzött. A sofőr azt mondta az egyenruhásoknak, hogy barátairól van szó, később viszont már azt, hogy nem is tudja, hogyan kerültek oda - írja a police.hu.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során 13 darab amfetamin tartalmú tablettát foglaltak le. Az elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy a sofőr kábítószertől bódult állapotban vezette a járművet.

A nyomozás során kirendelt műszaki és orvosszakértő véleménye szerint a szűk helyen, levegőcsere nélkül, nem megfelelő testhelyzetben elhelyezkedő személyek esetében, a több órás utazás közben számolni kellett a szervezet túlmelegedése és kiszáradása okozta káros élettani hatásokkal. A személyszállítás ebben a formában jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt volna az illegális bevándorlók számára, ezért a bűncselekmény a sértettek sanyargatásával valósult meg.

A holland sofőr ellen folytatott nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya befejezte. Vele szemben vagyoni haszonszerzés végett, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette, kábítószer birtoklása bűntette és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt javasol vádemelést.

 

police.hu


 

h i r d e t é s