h i r d e t é s

Behajtják halott apja tartozását a 3 éves kislányon 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Behajtják halott apja tartozását a 3 éves kislányon 

2018. augusztus 17. - 07:04

 

Egy 30 ezer forintos telefonszámlából lett 1,3 milliós hagyatéki teher. 

Forrás: pxhere.com

Blikk szerint a család tehetetlen. A férjnek először agydaganata, majd leukémiája és nyirokrákja lett, éppen amikor megszületett kislánya. A férfi 2017 februárjában halt meg, decemberben pedig az özvegy kapott egy levelet a végrehajtótól, 600 ezer forintot követelt.

A férfi 2010-ben nem fizetett be egy 30 ezer forintos telefonszámlát, a járulékos költségek miatt pedig ekkora lett a tartozás. Az asszony jelezte a végrehajtónak, hogy férje meghalt, elküldte a halotti anyakönyvi bizonyítványát, ezzel lezártnak tekintette az ügyet.

A tartozás azonban nem szűnt meg, a végrehajtás is haladt tovább. A bíróság 1,3 millió forintot ítélt meg, azt ráterhelték az ingatlanra, ami a 3 éves kislány nevén volt.

A családi házat a gyámhivatal engedélyével édesanyja eladta, árából vett egy kisebbet, kifizette a banki tartozásokat. Az új tulajdonost viszont nem tudják bejegyezni, mert elhunyt apa tartozása már a kislány neve alatt fut, az ingatlanra terhelték.

Az anya nem tudja, miből fizet, pedig ügyvédje szerint is fizetnie kell. A Blikknek Pintér Matild független jogász azt mondta, ha valaki meghal, nem engedik el tartozását: ez a hagyatéki teher, amit az örökös visel. Ha kiskorú, akkor az örökséggel kapcsolatos összes döntést jóvá kell hagynia a gyámhivatalnak is. Arról a hivatal dönt, hogy milyen ingatlanra, ingóságra terheli a behajtani kívánt pénzt. (24.hu)


 

h i r d e t é s