fbpx Beindultak a fideszes adminok a Facebookon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Beindultak a fideszes adminok a Facebookon

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Beindultak a fideszes adminok a Facebookon

2021. december 08. - 06:35

 

A csapból is Völner Pál és az ő ügye folyik.

Törölt Völneres poszt az Esztergom nevű Facebook oldalról

"Voldemort", alias Mengyi Roland, Boldog István és Simonka György neve után olyan kormánypárti politikussal szemben merült fel a korrupció, azaz "lopás, csalás, hazudás" vádja, aki valóban pozícióban van.

Miután az Orbán-kormány nem tudta tovább titokban tartani azt a nyár óta zajló nyomozást, amelyben éritetté és mentelmi jog nélkül gyanúsítottá válhat Völner Pál igazságügyi államtitkár, takarításba kezdtek. Az Orbán-adminisztráció mindent töröl vagy töröltet a közösségi médiában, amely az országgyűlésui képviselővel kapcsolatos.
A Szeretgom.hu tegnap délután írta meg, hogy Völner politikusi Facebbok oldala eltűnt.


Völner Pál politikusi oldala - Forrás: Szeretgom.hu

Természetesen a kormánymédia is szemérmesen hallgatott a botrányról, az Origótól a TV2 "Tények" című műsoráig, de a Dankó rádió hírei sem erre a témára voltak kihegyezve.

A Fidesz-kormány szokás szerint úgy csinál, hogyha a sz*rt letakarja, akkor az szerintük nem látszik és, ha valaki mégis szót emel, akkor az "fakenews" meg "hazugság", meg "sorosbérenc" stb...

Bármennyire is igyekszik a kormányzat leplezni a történéseket, Völner Pál körzetének központja, Esztergom is a botránytól hangos. Sok Facebook csoport jött létre a Hernádi Ádám vezette városban, amelyek jól mutatják a filozófiai különbségeket. Az oldalak egyik csoportjában záporoznak a lájkok és a dícsérő kommentek, amíg a nem kormánypárti csoportokban olyan témák mennek többségében, amelyek a fideszes adminok Achilles-sarka. Közéleti és politikai témák is, mert bizony az esztergomi bazilika végtelen számú fotója mellett másról is szól az élet.

Az egyik ilyen kormánypárti csoport, az Esztergom nevű. A csoport szabályzata is tűpontosan írja, hogy a "Közérdekű témák igen, politika nem" mehet. "A politikai témák megvitatására nem ez a csoport a megfelelő hely. Ezeket a témákat töröljük vagy lezárjuk."

Így történt, hogy a cikk címlap-képe is csak nálunk maradt meg, hiszen egy órát sem maradhatott az Esztergom Facebook csoportban:

Nem én vagyok ennek a csoportnak az adminja, de véleményem szerint a fenti kérdés túlmutat a politikán, az, hogy a körzet országgyűlési képviselőjével mi lesz, az a választás idején politikai kérdés, de ilyenkor erősen közérdekű. Éppen ezért a poszt törlése inkább érződik egyfajta beismerésnek, mint felelős adminisztrátori magatartásnak.

Akit az esztergomi bazilikán kívül más is érdekel, ami esztergomi, azoknak (a teljesség igénye nélkül) ajánlom az alábbi oldalakat és csoportokat:

Egy kicsit esztergomiak vagyunk mindannyian

és

Fórum Esztergomért


 

h i r d e t é s