h i r d e t é s

Beköszöntött a nyár, marad is egy darabig

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Beköszöntött a nyár, marad is egy darabig

2018. április 28. - 06:45

 

Az egész hosszú hétvégén nyárias hőmérsékletű idő lesz, időnként záporokkal zivatarokkal, azaz nem panaszkodhatnak a pihenni vágyók! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napos, kellemes időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz. 

Délután a napos időben egyre fülledtebbé válik a levegő, többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A délies szél megélénkül, főként az Alföldön erős lökések is kísérik, és zivatarokban is lehet erős széllökés.

A csúcshőmérséklet 23, 29 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt közepesen felhős időre készülhetünk, néhol helyi záporok, zivatarok is előfordulnak.  Délután napos és felhősebb időszakok és tájak váltakoznak. A fülledt, meleg időben zápor, zivatar is előfordul. Megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt a napos időszakok mellett továbbra is változóan felhős időre kell készülni, elszórtan egy-egy zápor is kialakul.  Délután a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják. Egy-egy helyi zápor is kialakulhat ezekből. A délnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes idővel indul a hétvége, és amennyiben kifejezetten a frontokra érzékeny, az egész hosszú hétvégén nem jelentkeznek majd a kellemetlen tünetek. - írja a meteoklinika.hu

Pihentető lesz az alvás, ezzel energikusabban indulhatnak a reggelek, és jobb közérzettel vághat neki a napoknak.  

Ha viszont keringési problémákkal küzd, akkor eleinte csak enyhébb panaszok lépnek fel, a következő napokban azonban egyre gyakrabban tapasztalhat vérnyomás-ingadozást. A kímélő életmód mellett fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás is. Az étrendjébe tartósan illessze be a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat, a halat, valamint a tojást is, és fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendőek.

A délutánonként fülledtté váló időben rosszullét, légszomj, illetve nehézlégzés jelentkezhet. Ilyenkor – ha csak pár percre is – de próbáljon kissé pihenni, visszavenni a tempóból. A napos, enyhe idő a pollenallergiásoknak sem kedvez: egyre erősödhetnek a tünetei, és most már akkor is tapasztalhatja ezt, ha a pázsitfűfélékre érzékeny. A lakást lehetőleg kora reggel vagy este szellőztesse át, és a haját is mossa a megszokottnál gyakrabban.

Az erős UV-sugárzás ellen 20-as, érzékenyebb bőrtípus esetén 30-as faktorszámú napolajjal védje bőrét, ne feledkezzen meg az arcáról és a nyakáról sem!

A közlekedést helyenként záporoktól nedves útszakaszok nehezíthetik, egy-egy intenzívebb zápor, illetve zivatar területén pedig átmenetileg erős lehet a szél. A napszemüveg elengedhetetlen, könnyen elvakíthatja  a napfény!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s