h i r d e t é s

Belehalt a rendőri intézkedésbe egy férfi Romániában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Belehalt a rendőri intézkedésbe egy férfi Romániában

2021. április 19. - 16:04

 

A romániai Pitești-ben őrizetbe vettek két rendőrt, akiknek az intézkedése egy férfi halálát okozta.

Forrás: Jurnalul de Arges

Az ügyészség visszaéléssel és halált okozó testi sértéssel vádolja őket – írja a Mediafax.

A rendőrök a tűzoltók munkáját segítették egy helyi lokálban, ahol múlt pénteken tűz ütött ki. Távozásra szólították fel a teraszon tartózkodó vendégeket, ám egy részeg férfi nem akart engedelmeskedni, mire egy testcsellel a földre teperték és rátérdeltek. A 63 éves férfi eszméletét vesztette, és a mentők újraélesztési kísérletei is eredménytelennek bizonyultak, a helyszínen meghalt. 

A történtek mobiltelefonnal készített felvételei bejárták a közösségi oldalakat. Az esetet a román sajtó az amerikai rendőrök intézkedése közben meghalt George Floyd halálához hasonlította, ami erőszakos tüntetéssorozatot indított el az Egyesült Államokban. 

Szombaton a törvényszéki orvosi intézet közzétette az áldozat boncolásának előzetes eredményeit, amelyek szerint a férfi halálát fulladás okozta. A román belügyminiszter hétfői nyilatkozatában sajnálatosnak nevezte az ügyet.

"Minden, tragédiával végződő intézkedés a rendfenntartó rendszer arculcsapása, és rombolja a rendőrségbe vetett bizalmat" – jelentette ki Lucian Bode, hozzátéve, hogy a pitești tragédiában egyéni a felelősség, és nem szabad az esetből a rendőrség egészére általánosítani.

A dél-romániai Argeș megye törvényszéke hétfőn dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e az érintett rendőröket. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s