fbpx Belekezd az ételszállításba a Google | CIVILHETES

h i r d e t é s

Belekezd az ételszállításba a Google

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Belekezd az ételszállításba a Google

2015. szeptember 09. - 14:23
0 komment

 

Emlékszik még arra valaki, hogy a Google keresőcégként kezdte?

A cég egyre távolabb kerül eredeti profiljától, most éppen az élelmiszerszállításba szeretne beszállni. Egyelőre két városban, San Franciscóban és egy másik, meg nem nevezett városban kezdi meg a friss áruk kiszállítását - írja az index.

A Google Express eddig is hasonló területen mozgott, de tartós-, illetve szárított élelmiszert szállítottak cégeknek és magánembereknek. A mostani bejelentett tervekhez több nagy élelmiszerlánccal léptek kapcsolatba, például a Whole Foods Markettel vagy a Costco Wholesale-lel. Persze a lépésnek azért van valami köze az internetes üzletágukhoz is, azt remélik ugyanis, hogy több látogatót vonzzanak oldalaik. Az árut ugyanis ott kell megrendelni.

A Google csak lépést próbál tartani az egyre nagyobb riválissá váló Amazonnal, akik tavaly áprilisban indították el hasonló szolgáltatásukat. Az Amazon azonban most már tovább is lépett, azt jelentették be, hogy Seattle-ben akár egy órán belül is kiszállítják a megrendelt élelmiszert az Amazon Prime előfizetőinek.

Az online élelmiszerrendelés 10,9 milliárdos üzlet az Egyesült Államokban. Elemzők szerint 2019-re további 9,6 százalékkal nő a piac.

 

index.hu (Fotó: Getty Images)


 

h i r d e t é s