h i r d e t é s

Belföldi szállítmányozás – zöldülőben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Belföldi szállítmányozás – zöldülőben

2022. november 18. - 14:49

Az utóbbi évek gazdasági válságai számos változást hoztak a nemzetközi ellátási láncokban. A világkereskedelemben korábban stabilnak tűnő kapcsok szakadtak meg, és a kontinenseken átívelő összeköttetések helyett sokszor az egymáshoz közelebbi országok közötti export- és importtevékenység vált meghatározóvá. A nehézségek ugyanakkor nem, vagy nem ilyen formában érintették az országhatárokon belüli áruforgalmat, a belföldi szállítmányozás jelentősége változatlanul meghatározó.

Belföldi szállítmányozás – minden körülmények között

Még a világjárvány kezdeti szakaszában, a kijárási korlátozások idején is a közúti áruforgalom lebonyolítása volt az egyik olyan terület, amely kivételt élvezett a tilalmak alól. Bár az európai országhatárokat többször is lezárták, a belföldi szállítmányozás módja alapvetően nem változott. A legkeresettebb termékek köre persze átrendeződött, de talán mindennél fontosabb volt, hogy az egészségügyi felszerelések és higiéniai termékek megfelelő ütemben és mennyiségben eljussanak a rendeltetési helyükre. Mindebben vitathatatlanul nagy szerepet vállaltak a logisztikai szolgáltatók. Ezek azok a vállalkozások, amelyek – akkor is, amikor a gazdaság éppen nem él rendkívüli időket – a folyamatos áruforgalom biztosításával fenntartják a kereskedelem dinamikáját.

Az életünk része

A fogyasztási szokások megváltozásából magánemberként leggyakrabban mindössze annyit tapasztalunk, hogy a szükséges termékeket elég egy webshopban megrendelnünk, és akár még aznap hozzájuk is juthatunk – legyen szó címre történő kiszállításról, személyes átvételről vagy az egyre népszerűbb csomagautomatából történő felvételről. A vásárlás kényelme mellett nem is gondolunk bele, hogy emögött az élmény mögött jelentős informatikai infrastruktúra, szervezőmunka, járműflotta és professzionálisan menedzselt létesítmények állnak.

Az üzleti élet szereplői között lebonyolított ügyletek esetében már sokkal „látványosabban” van jelen ez a tevékenység. A gyártó, termelő vagy kereskedelmi vállalatok küldeményei nem mérhetők a futárcégek által szállított csomagokhoz: a belföldi szállítmányozás legnagyobb részét nagyobb tömegű és kiterjedésű, raklapra csomagolt áruk teszik ki.

Legyen profi és fenntartható

Belföldi szállítmányozási szolgáltatás igénybevételekor – legyen szó eseti vagy rendszeres megbízásról – a megrendelők számos paraméter alapján választhatnak a kínálatból. Az ár és az átfutási idő mellett egyre több vállalkozás számára fontos szempont, hogy a megbízott milyen egyedi megoldásokat, kiegészítő lehetőségeket kínál, továbbá, hogy mennyire tartja szem előtt saját tevékenységének ökológiai lábnyomát. A több mint 90 éve működő Raben Group üzleti szemléletét a fenntarthatóság, a természetes környezet iránti felelősség határozza meg. Mindez a megújuló energiaforrások felhasználásától a zöld vállalati finanszírozási konstrukciókig számos területen megnyilvánul.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky