h i r d e t é s


Betörnek a fagyok az erős front mögött!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Betörnek a fagyok az erős front mögött!

2017. november 15. - 05:47

 

Szerdától az ország egy jelentős részén fagyos reggelekre ébredhetünk. - írja az Időjárás.hu.

Napközben azért napsütésre is számíthatunk, de kellemes őszi időnek egyelőre nincs nyoma. Az előrejelzések alapján a hétvégén újabb csapadék érkezik.

Délelőtt délen gyakrabban megnövekszik a felhőzet, máshol a változóan felhős időben több órára kisüt a nap. Csapadékra nem kell készülni. 

Délután továbbra is délen lesz több a felhő, északon pedig többórás napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. Élénk lesz az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu.

A kopásos jellegű ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében alkalmazhat csalánlevél főzetéből készített borogatást, valamint javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

A hétvégén átvonult erős front igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Növekszik a megfázásveszély is, fontos a folyamatos vitaminpótlás. Ennek érdekében fogyasszon sok sütőtököt, almát, körtét, az idénygyümölcsök és –zöldségek a legjobbak minden időszakban. A hideg áztatással készített csipkebogyótea is segít az immunrendszer erősítésében, naponta több csészével érdemes meginni belőle.  

A közlekedésben estig főleg a déli tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás. Délen, a határ mentén elvétve kisebb záporok is kialakulhatnak, melyek területén nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat. Hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, ilyen esetekben mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés...

;