h i r d e t é s

Bige László elárulta, ki akarta megfúrni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bige László elárulta, ki akarta megfúrni

2019. november 22. - 11:31

 

Nem tartozik Orbán Viktor miniszterelnök belső köreihez, ezért nem remélhetett fair bánásmódot az ügyében – állította Bige László a Bloombergnek adott nyilatkozatában. - írja a veszpresszo.hu.

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

A hírügynökség a szolnoki gyárat érintő hatósági akciók hátteréről kérdezte a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki a szokásosnál nyíltabban fogalmazott arról, kiket sejt a támadások mögött. Bige László gyárát környezetvédelmi problémákra hivatkozva a múlt év végén lerohanták, majd működését is leállíttatták a hatóságok. Idén, október 24-én a bíróság ezt jogszerűtlennek ítélte meg, így a szolnoki üzemben ismét elindulhatott a termelés.

A milliárdos, aki több napot töltött a rendőrségen, eddig a hazai médiában csak utalgatott rá, hogy egy befolyásos üzletember állhat a hatóság érdeklődése mögött.

Orbán Viktor és Csányi Sándor a a KITE Zrt. nádudvari logisztikai központjának átadásán Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Bige most azonban meg is nevezte Csányi Sándort, az OTP Bank vezérét, és hosszú ideje tartó viszályukat hozta összefüggésbe a cége ellen indult hadjárattal. Azt is állította: a támadás célja az volt, hogy rákényszerítsék a régió legnagyobb nitrogénműtrágya-gyárának eladására.

A Bloomberg megpróbálta Csányit is megszólaltatni. Az OTP kommunikációs osztálya nem kommentálta Bige megjegyzéseit, választ csak a Csányi érdekeltségébe tartozó KITE Zrt. ügyvédje küldött. A levél szerint Bige László egy sor rossz beruházási döntésnek köszönheti szorult helyzetét, és nem a konkurenciának.

veszpresszo.hu


 

h i r d e t é s