h i r d e t é s

Bill Gates keményen beszólt Elon Musknak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bill Gates keményen beszólt Elon Musknak

2020. július 29. - 07:46

 

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja nem foglalkozik vakcinákkal vagy egészségüggyel, így inkább nem kellene kommentálnia a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket – véli Bill Gates, a Microsoft milliárdos alapítója. 

Bill Gates - Forrás: Qubit

"Elon számos őrületes kommentárt fűz hozzá a helyzethez. De nem vesz részt a vakcina-kutatásban. Remek elektromos autót csinál. Jók a rakétái is. Ezeket kommentálhatja. Remélem, hogy ezeket nem zavarja össze olyan területekkel, melyekben kevésbé jártas" – mondta Gates a CNBC-nek.

Musk korábban élesen kritizálta az amerikai járványkezelést: úgy látja, hogy túlszámolják a koronavírus miatti halálozásokat és hogy nem voltak indokoltak a lezárások sem. Kalifornia egyik megyéjének vezetését fasisztának nevezte, melynek következtében egy politikus káromkodva szállt bele a feltalálóba.

Bill Gates arról is beszélt, hogy aggályosnak tartja a koronavírussal kapcsolatos dezinformáció terjedését a közösségi médiában, illetve úgy látja, hogy az év vége felé már jelentősen mérséklődhet a járvány terjedési üteme, ahogy egyre több gyógyszer bizonyul majd hatékonynak a koronavírus ellen és megjelennek az első hatásos vakcinák is. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s