fbpx Biztonságban nyári melegben is | CIVILHETES

h i r d e t é s

Biztonságban nyári melegben is

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Biztonságban nyári melegben is

2021. szeptember 14. - 10:59

 

Látni és látszani. Mindkettő fontos lehet, akár munkáról, akár hobbiról van szó. Veszélyes helyzetek minden helyzetben adódhatnak, és egy jól megválasztott, minőségi láthatósági ruházat életet menthet. 

Forrás: epkezlab.com

Számos veszélyes munkakör van, ahol a láthatóság alapfeltétel. Bizonyos munkák végzését biztonsági előírások szabályozzák, itt előírás lehet a jól láthatósági ruházat viselése a könnyű észrevehetőség érdekében.

A személyes biztonság érdekében azonban egyes szabadidős tevékenységekhez, mint a kerékpározás, futás, esti séta, kutyasétáltatás, ajánlott jól láthatósági ruházatot viselni.

Jól láthatóság speciálisan kialakított ruházattal

A láthatóság ma már nem a hagyományos rikító sárga láthatósági mellényt jelenti. A munkaruházat és sportszergyártók innovatív fejlesztéseinek köszönhetően számos alapanyagból válogathatnak azok, akiknek szükségük van munkájukhoz vagy hobbijukhoz láthatósági ruházatra.

Ma már gyártanak kifejezetten női láthatósági ruházatot is, amelynek a szabása, színválasztéka elnyeri a női vásárlók tetszését is. Az Épkézláb Munkaruhánál jól láthatósági pólókat, pulóvereket is talál, ezeket megvásárolhatja webáruházukban.

Jól láthatósági póló munkához, hobbihoz

Jogszabályok írják elő, hogy mely munkakörökben milyen biztonsági ruházat kötelező. A jól láthatósági ruházatról azonban homályosan fogalmaznak az előírások, és leginkább a munkáltatóra bízzák annak mérlegelését, hogy szükséges-e az adott munkakörben, munkaterületen. Általánosságban minden olyan munkavégzésnél szükséges lehet, amely közlekedéssel, tehermozgatással kapcsolatos, illetve amit olyan helyen és időben végeznek, ahol alapvetően nem lehet számítani munkavégzésre.

Azonban egyéb tevékenységekhez, így olyan szabadidős elfoglaltságokhoz, mint a kerékpározás, futás, séta, főként, ha azokat lakott területen kívüli közutakon, sötétedés után vagy rossz látási viszonyok között végzik, szintén ajánlott a biztonság érdekében valamilyen jól láthatósági ruházat, kiegészítő viselése.

A jól láthatósági póló nemcsak nyáron, jó időben történő munkavégzésnél lehet hasznos, hanem a szabadban végzett sporttevékenységek, hobbik esetén is. Munkaruhaként csak abban az esetben lehet megfelelő, ha egyéb védőfelszerelést nem írnak elő.

Jól láthatósági pólók kaphatóak női és férfi fazonokban, különböző méretekben, többféle nyakkivágással, többféle színben. Az egyes modellek a fényvisszaverő reflexcsíkok számában és elhelyezkedésében is különböznek. Hosszú ujjú jól láthatósági pólókat is gyártanak hűvösebb időjáráshoz, illetve egyes munkákhoz, ahol az egész kar eltakarására lehet szükség.


 

h i r d e t é s

Kommentek