h i r d e t é s

Bokrosék elbukták az aláírásgyűjtést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bokrosék elbukták az aláírásgyűjtést

2014. április 25. - 18:32
0 komment

A Modern Magyarország Mozgalom huszonháromezer aláírást adott le az európai parlamenti választáson való induláshoz. 

Pénteken megszületett a Nemzeti Választási Bizottság döntése: 18634 érvényes, ami kevesebb a törvényben előírt húszezernél.

"A Modern Magyarország Mozgalom vezetése óriási csalódottsággal veszi tudomásul, hogy a Nemzeti Választási Iroda húszezernél kevesebb érvényes ajánlást talált a tételes ellenőrzése során" – fogalmaz a Modern Magyarország Mozgalom (Moma) pénteki közleménye.

"Megköszönjük mindazok ajánlását, akik a mai félelemmel telített hazai politikai légkörben vették a bátorságot, és aláírásukkal egyértelműen kiálltak a demokrácia, a szabadság és a jogállam mellett, ezáltal hozzájárultak ahhoz, hogy pártunk több mint 23 000 ajánlást adhatott le a Választási Irodának" – írja a konzervatív-reformista párt.

"A Modern Magyarország Mozgalom vezetése kifejezi végtelen háláját mindazoknak, akik a két hét alatt önfeláldozó és pontos munkát végeztek" – áll a dokumentumban.

"Tagjainkat, támogatóinkat, az ajánlásukkal bennünket segítőket nem fogjuk magukra hagyni a jövőben sem. Továbbra is fontosnak tartjuk értékrendünk és céljaink képviseletét nemzetünk boldogulásáért, "Itthon, Európában" – zárul a Bokros Lajos pártelnök által jegyzett közlemény.

Jövő szerdán a párt elnökségi ülést, majd ezt követően – még aznap este – rendkívüli közgyűlést tart – tudtuk meg Kajdi Józseftől, a Moma elnökségi tagjától, aki szerint "nyilvánvaló, hogy az elnökség felajánlja a lemondását". Közölte: 18 634 aláírást hitelesítettek. "Először túltesszük magunkat a döbbeneten, majd megnézzük, hogyan tovább" – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint "az ellenőrzés szigorú, de korrekt volt". Hangsúlyozta: három napjuk van fellebbezni, de valószínűleg nem fognak. "Ha egy-két tucat aláírás hiányozna, nyilván megtennénk, de így nem látom sok értelmét" – fogalmazott.

Kajdi arra nem tudott válaszolni, hogy a párt szimpatizánsait megkérik-e, hogy szavazzanak valamelyik pártra és ha megkérik, akkor melyikre.

 

atv.hu, Sz. P. (Fotó: Kajdi józsef)

{flike}

{jcomments on}


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s