h i r d e t é s

Boris Jonhnson is koronavírusos

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Boris Jonhnson is koronavírusos

2020. március 27. - 13:40

 

Boris Johnson brit miniszterelnök szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó új, SARS-CoV-2 nevu koronavírust - jelentette be pénteken a Downing Street. A londoni kormányfői hivatal szóvivője szerint az 55 éves Johnson tünetei enyhék.

Illusztráció: hazipatika.hu

Néhány perccel a hivatalos bejelentés után Johnson személyesen is megerősítette a hírt.

A Twitteren közzétett videoüzenetében elmondta: észlelte magán a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit: lázas lett, és ezt makacs köhögés kíséri. Chris Whitty angliai tisztifőorvos tanácsára ezután szűrésnek vetette alá magát, és a vizsgálat eredménye pozitív lett.

A brit kormányfő közölte, hogy az ilyen esetekre előírt eljárásnak megfelelően otthonában, vagyis a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencián elkülönítésbe vonult, de dolgozik, irányítja a brit kormány járványellenes tevékenységét, és a technológia segítségével folyamatos kapcsolatban áll stábjával.

Nemrégiben bejelentették, hogy gyermeket vár Carrie Symonds, Johnson élettársa, aki a kormányfővel együtt a Downing Streeten lakik. A pénteki tájékoztatás nem tért ki arra, hogy őt is alávetették-e szűrésnek.

(MTI)
 


 

h i r d e t é s