h i r d e t é s

Borkai Zsolt megtörte a csendet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borkai Zsolt megtörte a csendet

2020. augusztus 11. - 07:26

 

A szex- és korrupciós botrányba keveredett, bukott győri polgármester a Blikknek mesélt.

A Borkai birtok bejárata - Forrás: Hadházy Ákos / Facebook

Borkai a Blikk beszámolója szerint most a Győrhöz tartozó Bácsán él, itt fogadta a lap újságíróját "papucsban, pólóban és rikító rövidnadrágban, kölyöktacskója oldalán".

A világtól elvonultan élő,birtokán őstermelőként dolgozó Borkai "kisimult arca arról árulkodott, mintha teljesen elengedte volna az országos botránnyal tarkított múltját. Mint kiderült, rögös út vezetett idáig" - írja a Blikk.

A cikkből aztán megtudjuk, hogy Borkai most visszavonultan él, őstermelőként dolgozik sokorópátkai birtokán, ahol vannak birkái, lovai, csirkéi, amikkel folyamatosan foglalkozni kell. Korán kel, szőlőt metsz, permetez, stb. "Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon" - mondta, majd gyorsan hozzátette, hogy "amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr".

Azt is elmondta, hogy a tavalyi botrány után mélyponton volt, sokáig ki se mozdult a házból, és mostanában is csak a barátaival találkozik néha. Hogy hogyan tette túl magát rajta, arra azt mondta, hogy "az hiszem, a sportolói múltam miatt tudtam ezt túlélni, de nem hiányzik már a közélet, teszem a dolgom". Hogy mire gondolt? Arra, hogy "az olimpiai bajnoksággal nagyon sok mindent letettem az asztalra. Ez már az enyém, senki nem fogja tudni elvenni".

 

A Borkai birtok

A cikkből még kiderül, hogy

  • A Magyar Olimpiai Bizottság nem vonta meg Borkai kb. 330 ezer forintos havi olimpiai járadékát;
  • Borkai lánya néhány hete eladta vendéglátással foglalkozó cégét;
  • már Borkainak sincs cége;
  • a botrány megviselte a házasságát, de már újraírták a kapcsolatukat.

"Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk" - mondta.

A Borkai botrány ügyében a hatóságok a videó készítői és az azzal Borkait zsarolók után nyomoznak, a botrány során újra előkerült korrupciós ügyekkel nem foglalkoztak. Borkai amúgy a korrupciós vádakat koncepciózusnak tartja. "Soha nem voltam korrupt, és nem is drogoztam" - mondta. (444.hu)


 

h i r d e t é s