h i r d e t é s

Borongós, csapadékos idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borongós, csapadékos idő

2019. május 05. - 07:19

 

Erős széllel egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, és több hullámban csapadék is érkezik! Többfelé még 10 fok sem lesz délután! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt borult lesz az ég, többfelé alakul ki eső, zápor. 

Délután folytatódik a borult, kellemetlen idő. Sokfelé várható eső. Viharossá fokozódik az északi szél. 7, 12 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő. még mindig várható elszórt eső, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Délután elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Néhol még lehet gyenge eső, de már egyre kevesebb helyen. Az északi szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás várható, estére már az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben a magyar lakosság 78%-át érintő időjárás-érzékenyek csoportjába tartozik, akkor önnél is egész napos fejfájást, migrént, álmosságérzetet, ugyanakkor álmatlanságot idézhetnek elő a légkörben zajló változások, ezen kívül a keringési rendszer rendellenességeivel élők és a szívbetegek számára is megterhelő az időszak. Ha északon él, akkor némileg kipihentebben ébredhet, de napközben ott is egyre többeknél léphet fel figyelmetlenség és koncentrálásbeli zavarok.

Jó hír, hogy a mozgalmas időjárás hatására kitisztult a levegő hazánk felett, a pollenhelyzetben jelentős romlás napokig, azaz a hűvös idő végéig nem várható.  

A közlekedést egyre többfelé nehezítheti dél felől érkező csapadék: nedves, csúszós lehet az útburkolat, megnövekszik a féktávolság. A koncentrálási problémák és a türelmetlenség hatására növekszik a balesetveszély, így ha feszültnek vagy tompának érzi magát, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt! A reflexek is tompák lehetnek.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s