h i r d e t é s

Borongós, csapadékos időnk lesz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borongós, csapadékos időnk lesz

2018. január 16. - 06:47

 

Kedden a megnövekvő felhőzetből északkeleten havazás, havas eső, másutt eső, helyenként átmenetileg ónos eső várható. - írja az Időjárás.hu.

Délelőtt zömében erősen felhős lesz az ég, északkeleten havazás, másutt havas eső, eső, helyenként átmenetileg ónos eső várható.

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, délnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan eső, északkeleten havas eső, havazás alakul ki. Élénk, időnként erős lesz a délkeleti, majd a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 8 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Orvosmeteorológia

Kedden akár a melegfrontra, akár a hidegfrontra érzékenyeknek igen megterhelő napjuk lesz és szerdán se reménykedhetünk javulásban. - írja a meteoklinika.hu.

Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel, amit az erős szél is fokozhat! Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Ebben az esetben javasolt minél előbb elkezdenie galagonyakészítményeket, például galagonyateát, vagy citromfű teát fogyasztania – napi 1-2 csésze javasolt.

Szélre érzékenyként ingerlékeny, nyugtalan is lehet, ok nélküli idegi feszültséget érezhet. Ha mindez az alvásban is zavarja, akkor lefekvés előtt párologtasson levendula illóolajat a hálószobában, vagy vegyen egy levendulás fürdőt.

A felhős, borult időben lehangoltabbak is lehetünk, csökken a teljesítőképesség, alacsonyabb lehet hőérzetünk és romlik a komfortérzetünk. A nyirkosabb, csapadékosabb időben ajánlott vastagabb, vízálló ruházatot felvenni, növekszik a megfázásveszély.

Az étkezésében törekedjen a kiegyensúlyozott, változatos étrendre. Válasszon kímélő fogásokat, ajánlott tartósabban is áttérni a fehér húsok fogyasztására, és most kerülni a vörös húsokból, valamint a hüvelyesekből készült ételeket. A napi többszöri, kisebb adagok fogyasztása nem terheli meg a gyomrot.

A légszennyezettség közepes szinten marad. Az élénk, erős szélben tovább koncentráció növekedés nem várható.

A közlekedésben az erős oldalszél okozhat nehézségeket, illetve a szokottnál több lesz az ingerlékeny, türelmetlen és ráadásul figyelmetlen sofőr. A csapadéktól nedvessé, csúszóssá, északkeleten helyenként latyakossá válik az útburkolat, megnövekszik a féktáv. A balesetveszély napközben tovább növekszik, vezessen fokozott körültekintéssel, és mindig tartsa be a követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s