h i r d e t é s

Borongós csütörtök jön, jut még az esőből és hószállingózásból

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borongós csütörtök jön, jut még az esőből és hószállingózásból

2019. január 31. - 06:14

 

Csütörtökön délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, nyirkos, párás lesz a levegő. Számottevő csapadék nem valószínű, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután folytatódik a borongós, nyirkos idő. Helyenként hószállingózás, kisebb havas eső is lehet. Mérsékelt marad a változó irányú szél, délután -1, 5 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön markáns front nem érkezik térségünkbe, de ez csak a kifejezetten a frontokra érzékenyeknek megkönnyebbülés. - írja a meteoklinika.hu

A kórokozók terjedésének kedvez az időszak, pihentessük a szervezetet.

Csütörtökön a légköri frontok elkerülik térségünket, markáns hatás nem érvényesül. Az ország nagy részén azonban csak kevés napsütésben bízhatunk, a fényszegény órák ronthatják a hangulatot, emellett reggel többfelé nyirkos, ködös lesz az idő.

Elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket. A ködös, párás idő a hőérzeten is ront, a nyirkosság hatására jelentősen romolhat a komfortérzet. A párásság napközben helyenként hosszabb ideig is megmaradhat.

A fényszegény tájakon a lehangoltság ellen is érdemes tenni. A jó társaság, baráti összejövetelek mellett a színterápia hatására is jobb kedvre derülhet. A színes ruhák csodát tehetnek: a napos sárga, narancssárga, piros színek vidámabbá tehetik, ráadásul élénkítenek is. Azokon a tájakon), ahol némi időre előbukkan a nap, tanácsos több időt töltenie a szabadban. A napfény hatására D-vitamin képződhet a szervezetben, ami hasznos lehet az influenza elleni védekezés során.

A légszennyezettségben némi romlás várható, elsősorban az Északi-középhegység térségében és a főváros környékén dúsulhat fel a szállópor. A sétához válassza inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerülje el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

A közlekedést a reggeli órákban többfelé, néhol pedig még napközben is párásság és ködfoltok nehezíthetik. Ezek területén jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, a ködből lecsapódó nedvesség hatására pedig csúszóssá, síkossá válhat az útburkolat. Mérsékeljük a sebességet és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket.

Vezető tünet a mai napon: légzőszervi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s