h i r d e t é s

Borongós, esős idővel indul a hét, feltámad a szél is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borongós, esős idővel indul a hét, feltámad a szél is

2018. december 10. - 06:14

 

A héten az ilyenkor szokásosnak megfelelő hőmérsékletek mellett sem fehéredik ki a táj, de a hétvégén van esély némi hóra! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn délelőtt általában borult időre kell készülni, gyenge eső is előfordulhat néhol.  Délután borult lesz az ég, gyenge eső szinte bárhol kialakulhat. Az északnyugati szél erős lesz. Kora délután 5, 10 fok várható.

Hétfőn újabb front ugyan nem érkezik térségünkbe, azonban változékonyság lesz jellemző, mely azonban a széllel társulva többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás nem érvényesül, de nagy lesz a változékonyság, ami tüneteket okozhat az arra fokozottan érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Ha az érintett csoportba tartozik, akkor fejfájást, migrént tapasztalhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett erős, időnként viharos szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, ha erre érzékeny. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat önnél, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhat. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban gyakoriak az alvászavarok.

Azaz amennyiben a következő 1-2 napban hasonló tüneteket tapasztal, jelentkezzen be meteogyógyászati kivizsgálásra

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezés ilyenkor nagyon fontos. Fogyasszon sok C-vitamint, valamint magnéziumtartalmú ételeket, és részesítse előnyben a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat. A szabad idejét lehetőség szerint minél több pihenéssel töltse, sétáljon, mozogjon némi időt a friss levegőn.

Az előző napok frontjai mögött kitisztult a levegő, a következő napokban pedig nem várható a levegőminőség romlása.

A közlekedésben erős, helyenként viharos lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. A járművel ne parkoljon fa alá, a letörő faágak kárt tehetnek az autóban. Az utakon figyelmetlen, kialvatlan sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s