h i r d e t é s

Borongós hétfőt kapunk, szél hűtheti az időt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borongós hétfőt kapunk, szél hűtheti az időt

2020. január 20. - 06:13

 

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, az északi tájakon a gyengén vagy közepesen felhős, délen az erősen felhős időszakok lesznek túlsúlyban. - írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Délután a kissé felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, jelentős csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Az élénk északi szelet időnként erős lökések kísérhetik. Kora délután 2, 6 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de a szél hatására fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek, valamint a gyermekeket is érzékenyebben érintheti ez az idő. - írja a meteoklinika.hu.

Most az erős szél miatt fájhat a fejünk!

Hétfőn nem érkezik fölénk front, de a szélre érzékenyek országszerte erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál, a rosszul alvók most még nehezebb éjszaka elé néznek. A panaszok mérséklése és a nyugodt alvás érdekében lefekvés előtt szellőztessen, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Az álmatlanság a következő napjára is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabb lehet és a figyelme, valamint a munkavégző képessége is lecsökken. A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyaszt 2-3 csésze teát, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő! A szélterhelés a gyermekét is megviseli, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

Amennyiben az elmúlt napokon hasonló tüneteket tapasztalt gyermekén, célszerű bejelentkezniük egy meteogyógyászati kivizsgálásra, mert nagyon sok esetben az időjárás áll a probléma hátterében.

A jó hír, hogy hosszú idő után többfelé kisüt a nap, jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. A hő-és komfortérzeten a megerősödő szél ront, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet.

A légszennyezettség csökken, csak néhány nagyobb városban lehet kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedést az erős szél zavarja leginkább. A szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyen nagyon körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, alvási nehézségek, figyelemproblémák.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s