h i r d e t é s

Borongós, lehangoló, többfelé csapadékos időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borongós, lehangoló, többfelé csapadékos időre számíthatunk

2020. március 06. - 05:37

 

Péntekre ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és sokfelé elered az eső. A hétvégén fokozatosan csökken a csapadékhajlam.

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor. 

Délután túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé, akár több alkalommal is várható további eső. Élénk lesz a délkeleti szél. 3, 8 fokra számíthatunk.

Szombaton a Dunától keletre borult idő lesz szórványosan esővel, záporral, nyugaton azonban vékonyabb lesz a felhőzet. Ott nem várható említést érdemlő csapadék. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Vasárnap a változóan felhős időben futó záporok alakulnak ki, keleten a nagyobb a csapadék valószínűsége. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 4, 9 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben kettősfronti hatás várható. Borongós, lehangoló, többfelé csapadékos lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezete. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben a magyar lakosság 78%-át érintő időjárás-érzékenyek csoportjába tartozik, akkor önnél is egész napos fejfájást, migrént, álmosságérzetet, ugyanakkor álmatlanságot idézhetnek elő a légkörben zajló változások, ezen kívül a keringési rendszer rendellenességeivel élők és a szívbetegek számára is megterhelő az időszak. Ha északon él, akkor némileg kipihentebben ébredhet, de napközben ott is egyre többeknél léphet fel figyelmetlenség és koncentrálásbeli zavarok.

Szervezete hamarabb kimerül és legyengül a tartós igénybevételek, gyakori frontátvonulások következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

Jó hír, hogy a mozgalmas időjárás hatására kitisztult a levegő hazánk felett, és most a pollenek sem okoznak markáns tüneteket.

A közlekedést egyre többfelé nehezítheti csapadék: nedves, csúszós lehet az útburkolat, megnövekszik a féktávolság. A koncentrálási problémák és a türelmetlenség hatására növekszik a balesetveszély, így ha feszültnek vagy tompának érzi magát, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt! A reflexek is tompák lehetnek.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s