h i r d e t é s

Borult, csapadékos idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borult, csapadékos idő

2018. november 21. - 06:03

 

A hét első felében frontátvonulások okoznak változékony időt. A dél felől érkező enyhébb légtömegeknek köszönhetően a nappali felmelegedés 1-2 fokot erősödik - írja az Időjárás.hu

Délelőtt nagyrészt borult lesz az ég, az Alföld északi részein lehet szakadozottabb a felhőzet. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a Dunántúlon elszórtan gyenge eső, záporeső kialakulhat. 

Délután sokfelé lesz borult vagy erősen felhős az ég, az északkeleti területeken felszakadozik a felhőzet, pár órára a nap is kisüthet. Elsősorban a Dunántúlon és a déli határ menti területeken várható gyenge eső.

Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 4, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán újabb front érkezik, ezúttal kettősfront. A meleg-és hidegfront érzékenyek fokozott terhelésre számítsanak! - írja a meteoklinika.hu

Az érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, többen tapasztalhatnak görcsös fejfájást, ízületi panaszokat és az infarktus kialakulásának kockázata is megnő. A melegedésre érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet, amely miatt romló munkateljesítményre kell számítani. A reggeli időszakban országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amennyiben sajgó végtagokkal ébred, megoldást jelenthet egy reggeli torna és panaszait enyhítheti egy meleg borogatás.

A hűvös, nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, fontos, hogy folyamatosan erősítse immunrendszerét. A fokozott C-vitamin bevitel mellett – a borús, szürke időben – ajánlott fokozni a  D-vitamin bevitelt is. Figyeljen oda étkezéseire, kerülje a magas zsírtartalmú éteket, helyezze előtérbe a melegítő leveseket és a vitamindús gyümölcsöket. A folyadék utánpótlásról a hűvösebb időszakban sem szabad megfeletkezni, naponta 2-3 alkalommal fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített teát!

A Dunántúlon esős, másutt borult, hűvös idő várható – az időjárás nem kedvez  a szabadtéri tevékenységeknek. A szabadtéri programok során mindenképp legyen önnél esernyő vagy esőkabát és viseljen réteges, vastag öltözetet!

A közlekedésben a csúszós utak jelentik a fő veszélyt! Fontos, hogy a megszokottnál lassabban és körültekintőbben vezessen, valamint tartson nagyobb követési távolságot a balesetek elkerülése érdekében.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s