h i r d e t é s

Borult, délnyugaton esős idő lesz ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borult, délnyugaton esős idő lesz ma

2015. május 15. - 07:50
0 komment

 

Délnyugat felől beborul az ég, A Dunántúlon és délen napközben sokfelé várható eső, zápor, északkeleten csapadékmentes marad az idő.

Szombaton és vasárnap is folytatódik a változékonyság, de már napsütésre is számíthatunk.

Északkeleten is megnövekszik a felhőzet, később országszerte beborul az ég. Délnyugat felől a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű eső, felhőszakadás is lehet. Az ország északkeleti felén számottevő csapadék még nem valószínű. Délután az ország nagy részén borult lesz az ég, csak északkeleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, de ott is többnyire erősen felhős idő várható.

Az ország délnyugati felén többfelé várható eső, zápor, északkeleten  továbbra sem kell csapadékra számítanunk.

Általában mérsékelt, gyenge marad a légmozgás, csak délnyugaton élénkülhet meg az északkeleti szél.

A csúcshőmérséklet 14, 21 fok között alakul, a Dunántúlon lesz hűvösebb, a Tiszántúlon pedig a legmelegebb.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Szombaton eleinte erősen felhős, borult lesz az ég, majd észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Kezdetben az ország déli felén többfelé, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, estére mindenhol megszűnik a csapadék. Az északias szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Vasárnap észak, északnyugat felől átmenetileg helyenként megnövekszik a felhőzet, de csak északon, északkeleten lehet néhol futó zápor, az ország nagy részén számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 19, 26 fokra melegszik a levegő.


Töltse le ezt a háttérképet, ezt nézegesse, ne a rossz időt.
Nagyobb méretért kattintson a képre!

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. május 14.

 

h i r d e t é s