h i r d e t é s

Borult ég jön, sokfelé bőrig ázhatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borult ég jön, sokfelé bőrig ázhatunk

2019. május 09. - 06:08

 

Egyik napról a másikra elmondható, hogy rendkívüli módon "ugrál" a hőmérséklet! Csütörtökön hideg lesz, pénteken és szombaton meleg, majd ismét erős lehűlés jön! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor.  Délután folytatódik a borongós idő, még mindig sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Helyenként megélénkül a déli szél, a legmagasabb hőmérséklet mindössze 9, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön egy nyugat felől érkezett kettősfront fejti ki hatását. Sokan lehetnek lehangoltak, kedvetlenek, gyakori panasz lesz a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás. - írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön országszerte kettősfronti hatás érvényesül, tovább fokozódhatnak a panaszai akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. Ebben az esetben nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatára. Türelmetlenséget, ingerlékenységet tapasztalhat, különösen a déli megyékben. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig egészen a hétvégéig fennállhatnak!

Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában, de akár a halánték körkörös masszírozása is segíthet a tünetek pár perces mérséklésében. Étkezés során fogyasszon sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. Növelje meg a C-vitamin bevitelt is, mert ismét nagy igénybevétel éri az immunrendszerét!

A szabadban csökkenő hőérzetre és növekvő megfázásveszélyre készüljön, nem várható nyaralóidő. A szabadtéri tevékenységek során ne induljon útnak esernyő és vízhatlan lábbeli nélkül sem.

A front jótékony hatásai közé tartozik, hogy nem lesz számottevő UV-sugárzás, illetve a pollenszemcsék is kimosódnak a levegőből.

Az utakon a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett figyelmetlen, türelmetlen sofőrök is növelik a balesetveszélyt. Lassabb haladás, fokozott körültekintés javasolt a vizes útszakaszokon, a vízátfolyások területén különösen legyen óvatos!

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, görcsös fejfájás, ingerlékenység.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s