h i r d e t é s

Borult idő és gyenge havazás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borult idő és gyenge havazás

2019. január 26. - 06:13

 

Az átmeneti enyhülés hatására a havazás mellett lesz havas eső, eső és ónos csapadék is! - írja az Időjárás.hu

Tél a Mátrában - Fotó: H. Szabó Sándor

Délelőtt országszerte megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon néhol várható gyenge havazás. 

Délután az ország nagy részén borult lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. Az északi, északnyugati tájakon többfelé várható eső, havas eső, havazás, helyenként ónos csapadékra is számítani kell. A délnyugatira forduló szél mérséklődik, a délutáni csúcsértékek -3, +2 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon lehetnek átmeneti napos időszakok, számottevő csapadék nem várható.  Délután erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten gyenge havazásra számíthatunk. Megélénkül a délkeleti szél. -1, 6 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton északnyugat felől melegfront érkezik térségünkbe. - írja a meteoklinika.hu

Az arra érzékenyek körében gyakori lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a Dunántúlon és északon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek gyenge tünetek.

A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok jelentkezhetnek, melyek a következő napokon is tartósan előjöhetnek. Az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztettek, ők lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Az éjszakai időszakban erősen lehűl a levegő, a szélvédett tájakon akár -10, -12-ig is lecsökkenhet a hőmérséklet. A hideg hatására többen sajgó ízületekkel ébredhetnek és az ízületi bántalmak napközben is fennállhatnak. A panaszok mérséklésére megoldást jelenthet egy átmozgató torna és a végtagok melegen tartása!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s