h i r d e t é s

Borult, néhol esős idő érkezik, helyenként megpróbálhat elfújni minket a viharos szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borult, néhol esős idő érkezik, helyenként megpróbálhat elfújni minket a viharos szél

2020. május 06. - 06:11

 

Szerdán délelőtt a változó mennyiségű felhőzet mellett a Tiszántúlon gyenge eső, záporeső kialakulhat. - írja az idojaras.hu.

Délután a gyengén felhős és borult időszakok egyaránt jelen lesznek, az északkeleti és keleti tájakon eső okoz csapadékos időt. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 10, 17 fokra számíthatunk, a tartósan esős északkeleti és keleti tájakon lesz a leghűvösebb.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front. A reggeli szokatlanul hideg időszak és a megerősödő szél okozza a legtöbb panaszt. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A front mögött erősen lehűl a levegő, a hajnali időszakban a fagyra hajlamos helyeken talajmenti fagy is kialakulhat. Az ilyenkor szokatlanul hideg időben kopásos eredetű ízületi panaszok léphetnek fel, az érintetteknek ajánlott egy átmozgató tornával kezdeni a napot.

A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedvez az idő, az egész napon át tartó napsütés jót tesz a hangulatnak, azonban a viharos szél ront a hő-és komfortérzeten. Az északkeleti és keleti tájakon napközben még eshet az eső.

A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, de a tölgy légköri pollenszintje elérheti a magas szintet. Az allergiásoknak ezen a napon intenzív tünetekre nem kell készülniük.  

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. A viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, vezessen fokozott figyelemmel és legyen körültekintő.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, nyugtalanság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s