h i r d e t é s

Borús, csapadékos hétvége!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borús, csapadékos hétvége!

2019. április 13. - 06:44

 

A hétvégén hűvös, borús, többfelé csapadékos időben lehet részünk. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső.  Délután felhős, csapadékos időre számíthatunk, csak helyenként vékonyodhat el a felhőzet. 

Élénk vagy erős lesz a szél, a délutáni csúcsértékek 8, 15 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, záporeső kialakulása várható.  Délután az esőzés megszűnik, de záporok továbbra is kialakulhatnak. Megerősödik az északkeleti szél. 10, 16 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, azonban a csapadékos, fényszegény idő többeknél okozhat panaszokat. - írja a meteoklinika.hu

Az időjárás a csúnyább arcát mutatja, ugyanis a hétvége nagy részében borús, esős, időnként szeles idő várható. A fényszegény idő sokunkat megvisel, a mentális problémák mellett fáradékonyságot, levertséget okozhat. A panaszok enyhítése érdekében most kifejezetten ajánlott a fényterápia alkalmazása, hiszen ezzel akár immunrendszerét is megerősítheti. A lehűlés és a változékonyság sok és egymástól eltérő panaszt okozhat az érzékenyek körében: gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, de keringési problémák és görcsös panaszok is felléphetnek. A nyirkos időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak fokozódnak, ajánlott a fájó végtagok tornáztatása és melegen tartása.

A szélre érzékenyek szintén nehéz napok előtt állnak, a megerősödő szél erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot okoz!

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, a csapadékos, felhős, időnként szeles időben alacsony a hő-és komfortérzet, valamint a megfázásveszély is megnő. Szabadtéri tevékenységek esetén szükség lesz az esernyőre és a réteges, vastag öltözetre.

Az allergiások örülhetnek, ugyanis a csapadék hatására az ország nagy részén kitisztul a levegő. A pollenterhelés várhatóan országszerte mérséklődik, bár a nyír és platán pollenkoncentrációja továbbra is elérheti a magas szintet. A kőris, a tölgy, a gyertyán, a fűz, valamint a ciprus-és tiszafafélék légköri pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban marad.

A közlekedést az erős oldalszél és nedves útszakaszok nehezítik. Az erős oldalszél hatására romlik a gépjármű menetstabilitása, a nedves utakon megnő a féktáv. A balesetveszély nagy, vezessen körültekintően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s