h i r d e t é s

Borús idő jön, eső ronthatja el a kedvünket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borús idő jön, eső ronthatja el a kedvünket

2019. május 23. - 06:03

 

Sekély ciklon alakítja időjárásunkat, amelynek hatására többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixbay.com

Szerdán délután az északi tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, a déli területeken lehet szakadozottabb a felhőzet. Eső, zápor, zivatar bárhol kialakulhat. Erős lesz a nyugati szél. 16, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, de az ország nagy részén folytatódik csapadékos, erősen változékony idő.- írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön sem érkezik időjárási-front térségünkbe. Elsősorban a középső országrészben és a Duna vonalától keletre marad változékony az idő, amennyiben az ország ezen területein él, vérnyomás-ingadozást, keringési és légzőszervi problémákat tapasztalhat. A napok óta tartó terhelés következtében intenzív tünetek is felléphetnek, de a jó hír, hogy a következő napokon ezek a panaszok valamelyest mérséklődnek. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik és gyakran viharos széllökések is előfordulhatnak, ennek hatására fokozódó fejfájásra kell készülnie. 

Ebben az időjárási helyzetben az emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást tapasztalhat. Fontos a kímélő étrend, kerülje a káposztás és karfiolos ételeket, fogyasszon szárnyas húsokat és halból készült fogásokat. Érdemes fokozni a napi folyadékbevitelt, emésztési panaszok esetén a legjobb megoldás a szénsavmentes víz.

A Dunántúlon felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, de a Duna vonalában és attól keletre még szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. A napsütés jót tesz a hangulatnak, emellett a hő-és komfortérzet is javul.

Az UV-sugárzás a napos tájakon elérheti az erős fokozatot, másutt közepes vagy alacsony marad. A pollenterhelés nem nő számottevően, a pázsitfűfélék, helyenként az útifű és a lórom pollenszintje érheti el a tüneteket okozó szintet. Az allergiásoknak sűrű kézmosás ajánlott.

A közlekedést az erős szél és a csapadék nehezíti. A csapadékos tájakon megnő a féktáv, az erős szél hatására romlik a gépjármű menetstabilitása. Nagy a balesetveszély, az utakon fokozott figyelem javasolt.

Vezető tünet a mai napon: emésztési panaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s