h i r d e t é s

Borúsabb arcát mutatja az ősz: viharos szél és 10 fokos lehűlés érkezik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borúsabb arcát mutatja az ősz: viharos szél és 10 fokos lehűlés érkezik

2019. október 03. - 06:12

 

A következő napokban búcsút mondhatunk a kellemes hőmérsékletű időnek!  - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tartósan 20 fok alatt alakulnak a délutánok, reggelente pedig ismét előfordulhatnak fagyok a kritikus területeken! Csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon már nem várható számottevő csapadék, keleten viszont még többfelé számíthatunk esőre, záporra.  Délután nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Számottevő csapadék már nem várható, de egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik, a legmagasabb hőmérséklet mindössze 11, 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön is hidegfronti hatás érvényesül, és a front mögött tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely még mindig erős tüneteket válthat ki. A vérnyomása is ingadozhat! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön a szerdán érkezett hidegfront okoz még panaszokat, és amennyiben fokozottan érzékeny, akkor még napokig hidegfront jellegű hatást tapasztalhat a front mögött érkező hideg levegő hatására. Sőt, a jelentkező tünetek közül egyik-másik várhatóan még fokozódik is. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is, így a szerveztét továbbra is extra terhelés éri.

Az előző napokban tapasztalt gyakori és erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk, erős szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhat. A megterhelő helyzet és az erős szél miatt emellett még akkor is tapasztalhat alvászavarokat, ingerlékenységet és nyugtalanságot is, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Alvászavarok ellen tartós megoldást a fényterápia jelenthet.

Jó hír, hogy a front mögött tartósan tiszta lesz a levegő, a szmogveszély nem áll fenn.

A közlekedésben nedves útszakaszok és erős szél is fokozzák a balesetveszélyt!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fefjfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s