h i r d e t é s

Búcsút mondhatunk a melegnek, tartósan megmarad a hideg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Búcsút mondhatunk a melegnek, tartósan megmarad a hideg

2015. november 22. - 07:54
0 komment

 

Vasárnap eleinte marad a borongós, esős idő, később viszont csökken a csapadékhajlam és a felhőzet egyaránt. A következő napokban viszonylag hideg, változékony idő lesz. Novemberben már nem valószínű hosszabban tartó enyhe idő.

Részletes előrejelzés

Ma este és éjszaka országszerte borult lesz az idő, mindenütt várható csapadék. A déli országrészben jelentős mennyiségű esőre lehet számítani. A magasabban fekvő területeken havas eső, hózápor is előfordulhat. Helyenként megélénkülhet az északi szél. Este a hőmérsékletek 4, 6 fok között alakulnak. Éjszaka általában 3, 5 fokig hűl le a levegő.

Vasárnap délelőtt országszerte borult, esős idő várható. Az északnyugati országrészben csökken a csapadékhajlam, a déli területeken viszont jelentős mennyiségű esőre lehet készülni. Délután nyugaton megszűnik a csapadék és fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A keleti területeken továbbra is borult, esős idő várható. Az északnyugati szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn eleinte változóan felhős idő várható, sokfelé pár órára a nap is kisüt. Délutántól dél felől megvastagszik a felhőzet, csapadékra is lehet számítani. Északon közepesen felhős lesz az ég, nem valószínű csapadék. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Kedden észak felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Számottevő csapadékra nincs kilátás. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Szerdán eleinte északon még kevés felhő lesz az égen, majd dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. A déli és középső országrészben várható főként csapadék. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 1, 6 fokra számíthatunk.

Csütörtökön kezdetben borult, csapadékos idő várható. Főként északon és nyugaton, valamint a magasabban fekvő területeken lehet havas esőre, havazásra számítani. Később dél felől szakadozni kezd a felhőzet, a nap is kisüthet pár órára. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 1, 6 fokra melegszik a levegő.

Pénteken általában változóan felhős idő várható, helyenként még lehet kisebb esőre, havas esőre számítani. Megerősödik az északi szél. Kora délután 1, 6 fok várható.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s