h i r d e t é s

Budapest Fashion & Tech Summit címmel divatipari konferenciát rendez az MDDÜ

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Budapest Fashion & Tech Summit címmel divatipari konferenciát rendez az MDDÜ

2021. november 25. - 15:05

Budapest Fashion & Tech Summit címmel divatipari konferenciát rendez december 1-2. között a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) - tájékoztatta az ügynökség csütörtökön az MTI-t.

Forrás: Offbeat Budapest

Az MDDÜ közlése szerint a konferenciát negyedik alkalommal szerveik meg, a 2021-es rendezvény a fenntarthatóság, a tudásmegosztás, a kulturális örökség, valamint az e-kereskedelem és a megváltozott fogyasztói szokások szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét.

Idén a rendezvény a közösségi média mellett a Decentraland névre hallgató metaverzum digitális terében is követhető lesz. A digitális konferencia előadásai és programjai ingyenesen meghallgathatók a nagyközönség és a szakmabeliek számára. A kétnapos esemény a BFTS hivatalos Facebook oldalán lesz követhető, ahol a hazai és nemzetközi előadók videós bejelentkezések keretében fejtik ki szakmai véleményeiket a különböző témákban.

"A 2020-as konferenciát 30 országból 4000 néző követte, akik olyan elismert szakemberek előadásait hallgathatták meg, mint a stílusikon és divatszakértő Anna Dello Russo, a Condé Nast Italia korábbi munkatársa, valamint a Vogue Japán kreatív igazgatója; Luceny Fofana, a Burberry marketing igazgatója, valamint Stefan Siegel, a kortárs és kezdő tervezőkre nagy hangsúlyt fektető Not Just a Label oldal alapítója" - idézik fel a közleményben.

"A konferencia kiemelt előadója Suzy Menkes brit újságíró és divatkritikus lesz, akit a divatújságírás koronázatlan királynőjének és a világ egyik legtöbbre tartott divatújságírójának mondanak" - írják.  

"Idén új innovációs megoldásokkal érkezünk, a konferencia idejére egy virtuálisan felépített showroomot is elindítunk magyar divat- és designtermékek bemutatására" - emelte ki Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója. Hozzátette: "A virtuális világ új utakat kínál: a tervezők alkotásai NFT (non-fungible token) formában is elérhetőek lesznek, mellyel az MDDÜ világszinten az egyik első divatipari ügynökség lesz, amely megjelenik a metaverzumban és ezzel lehetőséget biztosít a magyar és régiós tervezők számára termékeik NFT formában történő értékesítésére".

A közlemény szerint az MDDÜ virtuális digitális üzlethelyiségében a kiállított egyedi darabok nemcsak megtekinthetőek, de meg is vásárolhatóak a Budapest Select Concept Store oldalán. Az alkotások mellett a Decentralandben folyamatosan követhetők lesznek a BFTS programjai és előadásai is.

A szakértők a világ számos pontjáról - többek között Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából, Hollandiából, Franciaországból, Olaszországból, Kanadából vagy az Egyesült Államokból - jelentkeznek be, hogy megosszák egymással a gondolataikat.

"A digitális konferenciával az Ügynökség egy olyan platformot szeretne létrehozni, amely a divatipar szemszögéből reflektál a COVID-19 okozta globális kihívásokra és az elkövetkező évek legfontosabb kérdéseire, mint a környezetvédelem, a fenntarthatóság vagy az innováció" - írják.

A BFTS egyik fő célja, hogy Budapest felkerüljön a fenntartható divatfővárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében. Ehhez csatlakozik a konferencia side eventjeként a Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés - áll a közleményben. A közlemény szerint a Budapest Fashion & Tech Summit idei kiadásában jelentős szerephez jutnak a V4-es országok divatipari szereplői is. (MTI)