h i r d e t é s

Budapest ivóvízellátása biztonságos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Budapest ivóvízellátása biztonságos

2018. október 20. - 07:53

 

A Fővárosi Vízművek által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a szigorú előírásoknak

Forrás: mixonline.hu

A Fővárosi Vízművek elkötelezett a környezet- és vízbázis-szennyezés megelőzése és megakadályozása iránt, és a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne következzen be. Amennyiben ilyen eset tudomásunkra jut, haladéktalanul jelezzük az illetékes hatóságok felé, és a rendelkezésünkre álló valamennyi óvintézkedést megtesszük a vízbiztonság fenntartása érdekében.

Társaságunk számára évek óta sajnálatosan ismert az egykori Óbudai Gázgyár kármentesítésével kapcsolatos probléma, amelynek megoldása, illetve megoldatlansága jellemzően a Duna alacsony vízállása esetén válik fokozottan égetővé.

Társaságunk azonban hosszú évek óta a rendkívüli helyzetekben jól kialakított, különleges protokoll szerint üzemelteti ivóvízellátó rendszerét, melynek része egyrészt a fokozott ellenőrzés, másrészt, amennyiben a kockázat ezt indokolja, az érintett kutak kizárása a vízellátó rendszerből, illetve "ürítőre" járatása.  Ennek megfelelően az utóbbi hónapokban tapasztalt dunai kisvízállásra való tekintettel a mintavételek és a vizsgált paraméterek száma a megszokottnál is magasabb. Vizsgálati eredményeink szerint a szolgáltatott ivóvíz minősége a hálózati ivóvízre vonatkozó összes követelménynek megfelel. A vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval határérték alatt vannak.

 

Fővárosi Vízművek


 

h i r d e t é s