h i r d e t é s

Buldózerekkel támad a kormány a Fidesszel!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Buldózerekkel támad a kormány a Fidesszel!

2016. július 12. - 12:35
0 komment

 

A 168óra munkatársának helyszíni beszámolója szerint ma reggel beindultak a Városligetben a buldózerek és megkezdték a bontást a volt Kertemnél.

Forrás: 168ora.hu

A Ligetvédők szerint összetörték a napelemüket.

Immár hetek óta tart a csata a Liget-program vezetői és a Ligetvédők között. Pár napja több száz rendőr jelent meg a Városligetben, hogy érvényesítse a volt Kertem területére kiadott (valószínűsíthetően jogszerűtlen) birtokvédelmi határozatot. A rendőrség felszámolta a Ligetvédők itt található táborát. Az aktivisták ezek után az elmúlt napokban számos más akciót szerveztek, hogy véleményt mondjanak a hatóságok erőszakos fellépéséről és tiltakozzanak a közpark beépítése ellen.

A múzeumi negyed projektje ellen tiltakozva a Ligetvédők már több mint száz napja próbálják megőrizni a Városliget közpark jellegét, illetve az ott található értékes fákat.


Forrás: 168ora.hu

A 168óra tudosítója szerint a Ligetvédők kérték, hogy a napelemeiket elvihessék, ám ezt nem engedték meg nekik, a napelem is összetört a bontáskor.


Forrás: 168ora.hu

A Ligetvédők közleménye

Miközben a Ligetvédők napelemei, laptopjai, telefonjai és adomány-pénze, egyéb tulajdona a Hungexpo-területen maradt és óriási a rohamrendőr-készültség, elkezdték bontani a Hungexpo épületeit.

Úgy kezdődött el a volt Hungexpo-területen a házak bontása, hogy közben a Ligetvédők számos vagyontrágya az épületben maradt, vagy ismeretlen helyre „szállították". (Köszönet még egyszer a nyolcadik kerületi jegyzőnek, a hű pártkatonának, Danada-Rimán Edinának a szabálytalan birtokvédelmi eljárásért, klasszikus pofon a demokráciának. Még a sajtót is sikerült a rendőröknek eltávolítani a közterületről - ennyit a sajtószabadságról.)

Több száz rendőr cirkál folyamatosan a Városligetben, minden Ligetvédőre jut vagy három-négy; teljes rohamfelszereléssel, gázspray-vel is fel vannak szerelve. Abszurd látvány a biciklizők, a futók és a kutyát sétáltatók között az óriási rendőri készültség, pláne a békés demonstrálókkal szemben. (Jó fotótéma.) Még abszurdabb, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt saját magát hatalmazta fel a bontásra és saját magát hatalmazza fel majd az építkezésre is.

Jogi nonszensz. Közéleti abszurd: a budapestiektől kell megvédeni a budapestieknek készülő gigaberuházást.

Így tartja vissza a hatalom a lakosságot, kényszerítő erővel, egy olyan kiemelt beruházástól, amit a budapestiek 86%-a ellenez. Úgy akar konzultálni a budapestiekkel Baán László, hogy közben szépen megvalósul a Liget Projekt. (Ebből is látszik, mekkora blöff volt az egész „Zöld Liget"-sztori.)

A Liget védők elbarikádozták a Kertem kijáratát. A biztonsági emberek a rendőrséget hívták. A rendőrök tájékozódnak, patthelyzet alakult ki a helyszínen.

168ora.hu


 

h i r d e t é s