h i r d e t é s

Bűnügy lett az esztergomi kórház teherliftjéből

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bűnügy lett az esztergomi kórház teherliftjéből

2020. június 22. - 13:02

 

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt indult eljárás egy esztergomi kórház által megrendelt betegszállító lifttel kapcsolatban.

A kép illusztráció! - Forrás: Vaszary Kolos Kórház Esztergom

Az ügyészségi közlemény szerint egy férfi egy budapesti cég nevében arra vállalkozott, hogy beszerez és beszerel egy betegszállító felvonót az esztergomi kórházban. A kórház a vállalkozói díj felét átutalta 2018 augusztusában (5 683 250 Ft-ot) a társaság számlájára, ám a vádlott által képviselt kft. a felvonó építéséhez nem kezdett hozzá, a kórház megkeresésére nem válaszolt, a vádlott telefonon is elérhetetlenné vált.

A férfi az előlegként átutalt pénzt a bankszámláról több részletben felvette, és azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította. A kárt nem térítette meg, és elismerte, hogy felélte az átutalt pénzt.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg, áll a közleményben. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s