h i r d e t é s


Burkatilalmat vezetnek be októbertől Ausztriában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Burkatilalmat vezetnek be októbertől Ausztriában

2017. szeptember 21. - 17:38

 

Komoly büntetést fizethet októbertől az, aki egész arcot eltakaró burkában vagy maszkban lép ki az utcára. - írja a kisalfold.hu.

Forrás: flickr.com; Fotó: ResoluteSupportMedia

Október 1-jétől 150 eurós bírságot kockáztat Ausztriában az, aki az egész arcot eltakaró burkában vagy akár az arc egy részét elfedő védőmaszkban megy ki az utcára.

A törvényt óvatosan, de következetesen fogjuk átültetni a gyakorlatba

- mondta csütörtökön Bécsben Michaela Kardeis, a közbiztonságért felelős osztrák hivatal főigazgatója.

Hozzátette: az ázsiai turisták körében népszerű védőmaszkokat csak abban az esetben lehet ezentúl az utcán viselni, ha orvosi oka van, vagy szmog vagy fertőzésveszély indokolja.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a muszlim vallású nőket nem fogják arra kényszeríteni, hogy az utcán azonnal fedjék fel az arcukat. Ilyen esetekben az illetőt bevihetik az őrszobára személyazonosságának megállapítására. 

Burkatilalmat már Franciaországban, Belgiumban és a svájci Ticino (németül Tessin) kantonban is bevezettek.

Az osztrák kormánykoalíció az integráció elősegítése érdekében döntött az arcot teljesen elfedő viseletek betiltása mellett. A sokak által vitatott intézkedést Christian Kern kancellár nemrég határozottan a védelmébe vette.

Az arc teljes eltakarása - mint a nikáb vagy a burka viselete - a kancellár szerint "egy teljes mértékben középkori ideológia kifejezésre juttatása".

A tilalom célja, hogy az érintett nőknek segítsenek

- mondta Kern.

kisalfold.huh i r d e t é s

betöltés..

;