h i r d e t é s

Cinikusan kommentálta tegnapi akcióját Orbán sajtósa

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Cinikusan kommentálta tegnapi akcióját Orbán sajtósa

2015. január 30. - 16:06
0 komment

 

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke magyarul próbálta meg elhajtani a BBC angolul érdeklődő újságíróit, majd egy cinikus közleményben kommentálta a történteket.

A BBC csütörtökön a magyar diákolimpikon parlamenti köszöntése után próbált meg egy kérdést feltenni Orbán Viktor miniszterelnöknek, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke azonban megpróbálta megakadályozni az angolul érdeklődő újságírókat, Nick Thorpe-ot és Hugh Sykesot.

Havasi azt hajtogatta az Orbántól angolul kérdező újságíróknak, hogy "talán legközelebb", Orbán viszont végül mégis válaszolt a Merkel és Putyin látogatását, illetve a Kelet és Nyugat közti egyensúlyozást firtató kérdéskre. A miniszterelnök angolul azt mondta, a török ésa  grúz miniszterelnök is Magyarországra látogat, a "zajlik a diplomáciai élet", ha pedig valaki ide születik, akkor az az élet része, hogy meg kell találni az egyensúlyt.

A történtek másnapján Havasi Bertalan egy sajótközleményt adott ki, amelyben cinikusan azt írta: "Bocs’, hogy a magyar Országházban magyarul szóltam az ünnepség menetét megzavaró újságírónak. Remélem e kis incidens nem akadályozta meg a BBC-t abban, hogy tartalmas anyagot készítsen a magyar diákolimpikonok sikereiről."

Az esetet az ATV örökítette meg videón.

 

hvg.hu

{flike}
{jcomments on}


 

h i r d e t é s