h i r d e t é s

Civil összefogással a szebb mindennapokért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Civil összefogással a szebb mindennapokért

2019. április 25. - 08:25

 

A Cif most a helyi közösségekért súrol.

Cinkos összekacsintás kedvenc épületünk homlokzatszobraival, kellemes üldögélés a közeli park padjain. Mindennapi élmények ezek, melyek boldoggá tesznek minket. A Cif civil összefogással szeretné megsokszorozni ezeket a szép pillanatokat most induló pályázatában. A programban három magyarországi közösségi tér szépülhet meg, a pályázatokat május 6-ig várják.

Környezetünk hatást gyakorol ránk. Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus szerint

az unalmas, figyelemelterelő vagy nem biztonságos környezetek az irányított figyelem fokozott és így kimerítő használatát igénylik, és végül mentális kimerültséghez vezetnek...

A konklúzió: tiszta környezetben szebbek a mindennapok.

Ezt a gondolatot Cif is osztja, sőt, egy egész nemzetközi kampányt épített rá; így vált tisztává Rio de Janeiro Krisztus-szobra vagy a londoni O2 stadion sátortetője. A kampány most hozzánk is megérkezett: a Cif Ragyogjon Magyarország! program első sikeres projektje a budai MÁV Gyermekvasút-Hűvösvölgyi végállomás fogadóépületének megszépítése volt.

De ez még csak a kezdet: a sokak által ismert, látványos pontokon túl a Cif a hétköznapok tereinek is új esélyt ad arra, hogy aztán minél többen érezzük jól magunkat bennük. A hétköznapi területek megújításába pedig a mindennapok emberét is bevonja.

A civil szervezetek, alapítványok, egyesületek számára kiírt felhívásban olyan utcaszakaszok, terek, parkok, szoborcsoportok, homlokzatok ajánlhatók, melyek megérdemelnek egy alapos tisztítást.

A folyamat végén három nyertest hirdetnek a beérkezett anyagok alapján: két helyszínt egy független zsűri választ ki, egy nyertest pedig a közönség szavaz meg. Az adott terület megtisztítását hárommillió forint értékű takarítással támogatja a Cif.

Elképzelted már, hogy a házatok előtti padon eszed a fagyid? Örömet okoznál egy csapatnyi gyereknek a közeli játszótéren? Keresd meg hozzád leginkább kapcsolódó civil szervezetet, hívd fel figyelmüket a pályázatra, ajánlj nekik helyszínt és nevezzetek! Nevezési határidő: május 6.

További részletek: https://www.cif.hu/ragyogjonmagyarorszag/palyazat/

 

 

 

 

 


 

h i r d e t é s