h i r d e t é s

Combon szúrta élettársát egy kecskeméti nő, a férfi belehalt a sérülésbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Combon szúrta élettársát egy kecskeméti nő, a férfi belehalt a sérülésbe

2020. június 08. - 12:37

 

Az ügyészség vádat emelt ellene.
 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nő ellen, aki 2019 áprilisában, egy családi vita után egy késsel combon szúrta az élettársát, ami miatt a férfi a helyszínen elvérzett és meghalt.

Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a nő és élettársa már több mint húsz éve éltek együtt Kecskeméten szerény körülmények között. Alkalmi munkákból éltek, mindketten rendszeresen italoztak, időnként lerészegedtek, ennek ellenére komolyabb veszekedés, tettlegesség nem fordult elő közöttük. 2019. április 22-én reggel a nő és a férfi szeszes italokat vásárolt, majd az otthonukban mindketten leittasodtak és ebéd után elaludtak. Este, 18 óra körül ébredtek fel, majd a házuk folyosóján összevitatkoztak.

A vita során a nő a vele szemben álló férfit egy késsel a bal combja felső részén megszúrta. A szúrás a combi verőeret találta el, ami miatt a seb nagyon vérezni kezdett. A nő betámogatta a súlyosan sérült és ittas élettársát a szobába, ahol a férfi az ágyra hanyatlott. A nő megpróbálta a sértett ruházatával a vérzést elállítani, de a férfi rövid időn belül meghalt.

Ezután a vádlott a sértett véres ruházatát beáztatta, a kést eltüntette, és elkezdte felmosni a vért a folyosón. Végül este 7 óra körül értesítette az egyik szomszédot, aki a férfit meglátva azonnal hívta a mentőket, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi halálát a bal comb verőerét ért szúrás miatt kialakuló vérvesztés okozta.

A nő testi épséget sértő szándékkal szúrta meg a sértettet, de a halál esetében csak a gondatlanság állapítható meg, ami miatt nem látta előre, hogy a szúrás hatására a férfi elvérezhet. A vádlottat a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


 

h i r d e t é s