h i r d e t é s

Csak átmeneti változást hoz a hidegfront

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Csak átmeneti változást hoz a hidegfront

2015. március 22. - 08:01
0 komment

 

Ma egy gyenge hidegfront halad át felettünk, de az erősen megnövekvő felhőzet mellett csak északon lehet néhol zápor, hétfőn pedig már ismét a napsütésé lesz a főszerep.

A jövő hét közepére akár 20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet!

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de lesznek olyan területek is, ahol a vékonyabb felhőzet mellett kevés szűrt napsütés is lehet. Számottevő csapadékra még nem kell készülnünk. Délután változóan, többnyire erősen felhős lesz az ég, azonban helyenként felszakadozhat a felhőzet, és ezeken a tájakon hosszabb időre is kisüthet a nap. Az Északi-középhegység nyugati és a Dunántúli-középhegység keleti felén, valamint a főváros környékén elszórtan lehet kisebb eső, gyenge zápor, az ország nagy részén viszont számottevő csapadék nem valószínű. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és az ország északkeleti harmadában megerősödik az északira, északkeletire forduló szél. 9, 15 fokra számíthatunk, északkeleten lesz a hűvösebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn eleinte nyugaton erősen felhős lesz, majd egyre nagyobb területen kiderül az ég. Napközben az ország nagy részén derült, napos idő várható, csak az északnyugati, nyugati határnál, valamint délen lehet több-kevesebb gomolyfelhő az égen. Számottevő csapadék nem várható. A változó irányú szél csak helyenként élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Kedden eleinte gyengén felhős, derült, napos idő várható, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, késő délutántól már országszerte erősen felhős, borult lesz az ég. A nap második felében eleinte nyugaton, majd egyre inkább a középső, később az északkeleti tájakon fordulhat elő elszórtan eső, zápor. Helyenként megerősödik az élénk déli, délkeleti szél. Kora délután 14, 18 fok várható.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, hajnalban északkeleten, este nyugaton és északon lesz a legtöbb felhő az égen. Hajnalban és reggel északkeleten, késő délutántól egyre többfelé várható elszórtan eső, zápor. Megerősödik a délkeleti szél. 15, 19 fokra számíthatunk.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, de zivatar is előfordulhat. Erős lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Pénteken eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék is eshet! Délutántól délkelet felől megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet, az Alföldön estére kiderül az ég. Az északi szél erős lesz. Kora délután 8, 20 fok várható.

 

idogjaras.hu


 

h i r d e t é s